Home   Nieuws   Brief uit mesch maandag november

Brief uit Mesch, maandag 2 november

Brief uit Mesch, maandag 2 november

Maandag 2 november 2020

Beste mensen,

Voor me ligt een recensie van het boek ‘The Four Horsemen’. De schrijvers worden genoemd de vier musketiers van het nieuwe atheïsme. Omdat je niet kunt bewijzen dat God bestaat, is het niet zo moeilijk de religie te verwerpen. Tijdens mijn leven heb ik ontdekt dat het niet belangrijk is of je de geloofsopvoeding met de woorden ‘’ik geloof in God’’ wel of niet overneemt. Het enige wat telt is of de beelden die krijgt aangereikt je helpt zelfvertrouwen te hebben, puur te kunnen genieten, onthecht te kunnen zijn, mensen lief te hebben en aandacht voor de minder bedeelden. Of je idealen hebt om jezelf volledig te ontplooien. Gevoelig te zijn voor een dieper weten en  daardoor het begrip liefde te verdiepen en te verbreden. Kun je vol verwondering en dankbaarheid in het leven staan. Kun je in contact komen met je levensopdracht. De vraag wordt nu totaal anders. Deze vraag boeit me.

Veel groeten,

Jan Schafraad

 

Een godsdienst beantwoordt aan zijn opdracht als de leden worden opgeroepen zich volledig te ontplooien en aandacht te hebben voor de naaste.

Wanneer een godsdienst nog zaken afwijst met een verwijzing naar God, dan zal in onze moderne tijd deze afwijzing bestreden worden.

Een godsdienst zal alleen voortbestaan wanneer de liefde en mildheid zichtbaar is. We kunnen van het Jodendom leren dat zij nog bestaan omdat zij door hun idealen nog een plaats verdienen van inspiratie en respect voor anderen hetgeen gedragen wordt door een diep Godsbesef.

 Het Christendom kan alleen blijven herhalen dat Jezus hun voorbeeld en krachtbron is om lief te hebben en in contact te staan met wat diep in je leeft.

Jezus is ons voorbeeld en innerlijke kracht van het besef van een liefdevolle God.

Wel mooi dat de zeven chakra’s zo’n duidelijk beeld geven van deze menselijke mogelijkheid. Zie blz. 10 en blz. 146 van  ‘Blijf in je kracht’.

De godsdienst zal bestreden worden
wanneer onverdraagzaamheid verkondigd wordt vanuit een Godsgeloof.

 

terug naar boven