Home   Nieuws   Meditatie een bijzonder evaluatie moment

Meditatie 38: Een bijzonder evaluatie-moment

Meditatie 38: Een bijzonder evaluatie-moment

38. Een bijzonder evaluatie moment.
In ons beroepsmatig leven kennen we allemaal een evaluatiemoment. Hoe staan de zaken er voor? Hoe ging het de laatste tijd, wat zijn onze plannen? Zijn er zaken die extra aandacht vragen? Mensen voor ons hebben ontdekt, dat ook wij mensen met onszelf in gesprek kunnen gaan, om bewust te worden hoe de zaken er voor staan en wat onze plannen zijn. In gedachten gaan we nu zo’n gesprek met onszelf aan. Het panel bestaat uit vier leden:
1.Geweten. 2.Verstand. 3.Gevoel. 4.Lichaam. Omdat het wisselt wie de leiding heeft, kan de eerste vraag zijn: Wie bepaalde de afgelopen periode wat er gedaan moest worden.
De kunst is om in eerste instantie geen waarde oordeel te geven over de leider van de afgelopen periode. Het geweten is en blijft de uiteindelijke leider maar de andere leden kunnen goed werk verrichten. Wanneer je een topsporter bent zal  het trainingsschema zeer dominant zijn. Sta je voor een examen dan zal de studie een behoorlijke tijdsinvestering vragen. Ben je emotioneel diep geraakt, dan zullen deze emoties veel invloed hebben. Het kan zijn dat het geweten weinig leiding gegeven heeft. Veroordeel dit ook niet. Ga rustig zitten en ga na wat ieder van de vier, te antwoorden heeft op de volgende vragen.
Vraag aan je 1.lichaam. 2.Gevoel. 3.Verstand. 4.Geweten:
1.Hoe voel je je, heb je genoeg rust gehad, hoe bevielen de maaltijden(ontdek dat ieder facet zijn eigen voeding heeft)
2. Heb je genoeg ruimte gehad je emoties ruimte te geven?
3. Welke ideeën speelden een rol?
4. Heb je jezelf en anderen in hun waarden gelaten?
Wie moet jij vergeven? Wie wil je bedanken? 
Welk besef maakt je groot of klein?

terug naar boven