Home   Nieuws   Meditatie een interessant onderscheid

Meditatie 43: Een interessant onderscheid

Meditatie 43: Een interessant onderscheid

43. Een interessant onderscheid

Het lichamelijk ouder worden ervaren we anders dan het psychologisch ouder worden. Wat betekent het wanneer ik deze uitspraak eens een dag tot me laat doordringen?
Alsof  het zo moet zijn, al snel liep ik tegen een spreuk op van de Gerardus kalender.
De vraag is niet waarnaar je kijkt maar wat je ziet.

Kijken naar mijn leven of beseffen dat ik iets zie, is wel wat anders. Terugkijkend kan ik zeggen dat mijn grootste geschenk was in iedere situatie een opdracht te zien. Even kwaad zijn, even zielig zijn, het even echt niet weten. Het eerste antwoord voldoet. En dan komt er een tweede antwoord. Moody zou zeggen luister naar de zachte stem.
Je kunt het aan zegt die stem. Soms laat het lichaam het gedeeltelijk afweten en dan vertrouwen op de onzichtbare innerlijke krachten. Zij helpen je door de tranen heen vol te houden. Hoe noem je het vermogen om je nergens druk over te maken? Hier ligt een opdracht. Je kunt het aan.

Een prachtig voorbeeld is de monnik uit het boek van Moody; Iedere dag liet hij de emmer leeg zakken en ’s avonds trok hij steeds een gevulde emmer omhoog. Hij stelde zich nooit de vraag wat er zou gebeuren als de emmer leeg bovenkwam. En zo ontdek ik dat het psychologisch ouder worden vanuit ‘’je geen zorgen te maken’’ er voor zorgt dat je steeds het antwoord vindt op het lichamelijk ouder worden.
De Heer is mijn herder, niets zal mij ontbreken.
Voel de kracht verscholen ligt in deze uitspraak.

 

terug naar boven