Home   Nieuws   Meditatie dag zaterdag mei

Meditatie dag, zaterdag 25 mei

Meditatie dag, zaterdag 25 mei

Meditatie dag, zaterdag 25 mei 
Onderwerp: Mindfulness en Paramita’s
Tijd: Begin 10 uur. Lunch van 12.30 tot 14.00 sluiting 16.30 uur
Plaats: Grijzegraaf 17 C Mesch

Op de vierde meditatie-dag van dit jaar besteden we aandacht aan de Paramita’s en Mindfulness. In ons boek ‘Blijf in je kracht’ geven we de verschillende mogelijkheden weer die ons ten dienste staan, om vanuit zinvolheid in het leven te staan. Behalve het ‘zeven stappenplan’, wat u helpt om met weinig tijd per dag uw denken aan te scherpen, staan er in hoofdstuk 3 nog andere wegen. En deze wegen zijn onderwerp van een meditatiedag.

In januari lieten we zien wat het betekent, de tien geboden niet als tien eisen te zien, maar als tien raadgevingen om zinvol te leven (blz.138)
In februari hebben we enkele gedachten van Deepak Chopra en Erich Fromm doordacht (blz. 140 en 141).
In maart hebben we de tien levenslessen van Hans Stolp onder de loep genomen (blz. 142), en gezien hoe belangrijk het is vol verwondering in het leven te staan (blz. 143). Ook de principes van Wayne Dyer kregen aandacht. (blz. 144).

Nu is dus Mindfulness aan de beurt. Het is goed mogelijk dat u nooit van Neale Walsch, Hans Stolp, Deepak Chopra, Erich Fromm en Wayne Dyer hebt gehoord, terwijl deze mensen toch een behoorlijke groep volgers hebben, maar
Mindfulness is een begrip waar je bijna niet meer omheen kunt.
Op internet staat hier veel informatie over. De aansporingen voor deze cursus zijn als volgt:
Wilt U: meer rust in uw hoofd. Meer zelfvertrouwen? Beter slapen?
Meer balans vinden tussen werk en privé? Volg dan onze cursus.

Een zin als: ‘mensen zijn de weg kwijt’, geeft aan dat te veel mensen gespannen en zelfs overspannen worden omdat ze te veel geleefd worden, in plaats van bewust te leven en te genieten van het moment.

Omdat het in mijn boek gaat om in je kracht te blijven, verdient Mindfulness het om overdacht te worden (blz. 151). Ook de Paramita’s behandelen we deze keer (blz. 145). Wel laat ik in mijn boek zien dat ook de godsdiensten tools hebben om ons bewust te laten leven. Maar ja, als je dit allemaal los laat, ontstaat er toch een leegte. Prachtig dat er vele nieuwe invullingen zichtbaar worden. Mindfulness is er één van.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die dagelijks één of meerdere stappen in mijn boek zetten en daardoor merken meer rust in hun hoofd te hebben, meer zelfvertrouwen en beter slapen. Even zelf bepalen waar je aan denkt, dát is het.

 

 

 

 

terug naar boven