Home   Nieuws   Verslag meditatie dag zaterdag september in mesch

Verslag meditatie-dag, zaterdag 7 september in Mesch

Verslag meditatie-dag, zaterdag 7 september in Mesch

Verslag van de meditatie-dag op zaterdag 7 september

Om 10.00 uur beginnen we met 9 personen de meditatie-dag over engelen. We gebruiken hiervoor het boekje ‘Blijf in je Kracht, Engelen als helpers’. Als eerste wordt aan ons ieder de vraag gesteld: Geloof je in engelen? De meeste mensen weten heel zeker dat engelen bestaan en ons helpen, sommige twijfelen nog. We openen het boekje op blz. 4, daar staat onder andere dat de schrijver Anselm Grün niet de namen van de engelen noemt, maar hun functie.

 

Engelen als helpers. Nieuwe wensen verrijken ons leven, staat er op de volgende bladzijde, houd je wensen warm. Er wordt ons gevraagd om op te schrijven: Wat wens ik? We krijgen zo’n vijf minuten de tijd om dat op te schrijven. De meeste hebben heel eenvoudige wensen, om de beurt vertellen we er iets over en het is bijzonder om te horen wat er allemaal naar boven komt.

Dan gaan we verder op blz. 6: Iedere dag een wens van een engel. Omdat het vandaag 7 september is kijken we naar dag 7: Aartsengel Jophiël. Ik wil je helpen wanneer je een opdracht moet vervullen die veel van je vraagt en waar je eigenlijk tegenop ziet. Is dat van betrekking op jou? Om de beurt doen we ons verhaal.

 

Na een korte pauze kijken we op blz. 68 van het boekje ‘Blijf in je kracht, Bezieling wil je delen’. Hier staan gebeden van de dag en we lezen om de beurt, twee maal, het gebed wat ons het meest aanspreekt. Het ‘Gebed van overgave’ op blz. 78 vind ik erg mooi.

 

Om 13.00 uur is het tijd voor een lekkere en gezellige lunch bij ’t Piepke van Mesch, daarna is er een korte wandeling door het pittoreske dorpje dat al helemaal in de ban is van 75 jaar Bevrijding, Mesch was het eerste dorp in Nederland dat bevrijd is door de Amerikanen op 12 september 1944.

 

Een uur later vervolgen we onze ‘Engelendag’ en kijken we op blz. 10 naar het thema van de maand vanuit engelen. Het thema van september is, Je kunt op me rekenen. De engel van goedmoedigheid.

De engel van goedmoedigheid kan je helpen het goede te benoemen zoals dit in het bewustzijn wordt getild. Loven is ‘ja’ zeggen tegen de wereld en tegen de concrete mens. Richt je blik op het geven van het goede en weet dat loven beantwoordt aan het wezen van je ziel.

Op blz. 14 staat de kracht van de maand vanuit engelen. De kracht van de maand september, Genieten is een kracht in mij, wordt gezien als de engel van de levenslust. Ik wens je toe dat de engel van de levenslust je inleidt in de kunst om met volle teugen van het leven te genieten. Verheug je over alles wat je van dag tot dag wordt geschonken. De engel wijst me op de schoonheid van de natuur.

Vervolgens zien we vanaf blz. 18 gebeden tot de engelen, waarin ook de Engelbewaarder ter sprake komt. Jan vertelt ons een herinnering uit de oorlog: ‘Van jongs af aan leerde ik dat engelen ons beschermen. In de oorlog zaten we onder de banken samen met onze engelbewaarder wanneer de bommen om ons heen vielen. De engelen beschermden ons. Toen we op een middag vrij hadden werd de school gebombardeerd.’  Om de beurt lezen we een gebed tot de engelen twee maal voor. Ik geef een voorbeeld: Lieve Aartsengel Haniël: Begeleid me in het kiezen wat goed voor me is, zodat ik mijn gaven op een hoger niveau ontwikkel. Ook wordt ons gevraagd welk gebed je het meest aanspreekt.

Later komen nog enkele Latijnse gebeden ter sprake zoals het ‘Pater Noster’ en ‘Avé Maria’. Dit werd soms zo snel afgeraffeld, zoals ze dan zeiden. Maar dit was eigenlijk geen ‘afraffelen’, door het snelle bidden leek het op mantra’s, waardoor men rustig werd.

Jan speelt een stukje op de piano en wij bidden gebeden uit het boekje mee, net als in een klooster…

Tenslotte is er de evaluatie ronde waarin iedereen zijn verhaal doet over deze dag, we zijn allemaal heel positief over wat we vandaag samen mochten beleven. Het was voor ons allen een zeer inspirerende en waardevolle dag.

terug naar boven