Home   Hoe werkt de geest als gids

Hoe werkt het dagprogramma?

Wanneer je merkt dat je je begint af te vragen: wie ben ik en wat zijn mijn diepste wensen? dan zit je goed. Je kunt beginnen met stap 1 alleen met de morgen gedachte. Na een tijdje ontdek je vanzelf of je meer tijd aan bezinning wilt besteden. Natuurlijk kun je nog verder gaan dan de zeven stappen en eens overwegen of een lezingavond iets voor je is. De avonden zijn zo samengesteld dat iedere avond een op zich staand gegeven is. Krijg je de smaak te pakken en wil je meerdere avonden bezoeken, dan mag je ook meedoen aan een encounterdag.
Stap 1
Morgen gedachte
Deze zinnen spreken voor zich. In nog geen minuut laad ik mijn geest en emoties op en zet mijn gedachten in voor het wezenlijke van mijn leven. Je kunt wel zeggen: dit doe ik niet, je kunt niet zeggen: hier heb ik geen tijd voor.
Stap 2
Buffet van de dag
De godsdiensten hebben deze kernopdracht als taakgebied. De moderne wereld geeft ons de kans naar de kern van verschillende godsdiensten te kijken en hen alleen te beoordelen of ze hun taak: de mens te helpen in zijn kracht te blijven, waarmaken. Barmhartigheid en liefde zijn de enige criteria waaraan we de godsdiensten op mogen beoordelen.
Stap 3
Gedicht
Behalve de gedichten nr. 1 en 31 zijn deze gedichten ontstaan tijdens een meditatie. Tot mijn verbazing werd het aantal steeds groter en nu hebben ze een plaats in mijn dagelijkse meditaties zoals deze nu voor je liggen. De enige reden deze gedichten een plek te geven is dat dit boek op de eerste plaats is samengesteld voor mezelf om hieruit dagelijks te mediteren en dat de gedichten mij inspireren.
Stap 4
Thema van de maand
Behalve het thema van de maand, zie je ook de lijst van de andere maanden. Alleen al door iedere dag het thema te zien, doet al goed. Heb je meer tijd, lees dan de tekst.
Stap 5
Kracht van de maand
Behalve de kracht van de maand, zie je ook de lijst van de andere maanden. Alleen al door iedere dag de kracht te zien, doet al goed. Heb je meer tijd, lees dan de tekst.
Stap 6
Gebed
Voor katholieken zullen de gebeden meer aanspreken dan voor niet katholieken. Wanneer je echter langer op de site komt, zul je ook als niet gelovige zien dan de wensen die er in staan het beste in ons wakker roepen.
Stap 7
Avondgedachte
De dag met een gedachte beƫindigen doet goed. Probeer het maar uit.
terug naar boven