Home   Nieuws   Brief uit mesch maandag november

Brief uit Mesch, maandag 23 november

Brief uit Mesch, maandag 23 november

Maandag 23 november 2020

 

Op zondag begint het kerkelijke jaar van de katholieke kerk. Advent.
Het bijzondere is dat het nieuwe jaar begint met opnieuw een verlangen in ons wakker te roepen. Verlangen naar de geboorte van Jezus in ons hart als krachtbron. Beginnen met zinvolheid om zinvolheid te wensen.
Toch bijzonder. Het nieuwe jaar beginnen met een verlangen naar het in ons opnemen van de betekenis van Jezus. Vier weken bidden we om ons voor te bereiden voor het kerstfeest.

Veel groeten,

Jan Schafraad

 

  1. 1.     Almachtige God, wij vragen U; geef Uw gelovigen de bereidheid Christus, die komende is, tegemoet te gaan met werken van gerechtigheid.

 

  1. 2.     Almachtige en barmhartige God, laat geen zorg of bezigheid in deze wereld ons hinderen, nu wij op weg zijn, Uw Zoon tegemoet, Moge de ware wijsheid die wij van U leren, ons verenigen met Jezus Christus.

 

  1. 3.     Wij bidden U; laat ons de vreugde van het feest van de geboorte van Christus beleven en dit feest met blijdschap vieren.

 

  1. 4.     Wij bidden U stort uw genade in onze harten, opdat wij door zijn lijden en kruis gebracht worden tot de  heerlijkheid  van de verrijzenis.

 

Dauwt, hemelen, uit den hoge; wolken, laat als een regen de Gerechte neerdalen, aarde, open u om de verlosser voort te brengen.

 

 

 

 

 

 

terug naar boven