Home   Nieuws   Meditatie voor hoeveel mensen is dit inzicht van belang

Meditatie 23: Voor hoeveel mensen is dit inzicht van belang

Meditatie 23: Voor hoeveel mensen is dit inzicht van belang
  1. 23.   Voor hoeveel mensen is dit inzicht van belang.

 Na het lezen van de meditaties 20 en 21 en 22, herinnering ik me, in andere meditaties aandacht te hebben gegeven aan het besef dat we oog kunnen hebben voor uiterlijke invloeden.

De drie intelligenties: Lichaam, verstand en gevoel worden bewust en onbewust beïnvloedt en handelen naar deze invloeden. Deze handelingen zijn gedeeltelijk onbewust.
We noemen dit routine, ervaring, bedding van welbevinden.

De opvattingen van mijn omgeving neem ik onbewust en bewust op. Onze opvoeding vormt de basisopstelling van onze intelligenties. Met deze basis staan we in het leven.
Dagelijks blijven uiterlijke invloeden van kracht. De reclame is een invloedbron waar we niet genoeg aandacht voor kunnen hebben. De geestelijke ontwikkeling komt vaak pas op gang wanneer lichaam, verstand en gevoel al voor een groot gedeelte de macht in handen hebben.

Bij zeer vele is dit toch een gezonde mix en wordt de geest pas gemist wanneer er teleurstellingen komen. Creatieve vakken helpen een geestelijke ontwikkeling. Muziek van grote componisten zoals Bach en Mozart zijn zelfs onderwerp van wetenschappelijk onderzoek geweest om de heilzame werking van het luisteren naar hun muziek aan te tonen.

De verschillende godsdiensten hebben teksten en rituelen waarin we oog krijgen voor innerlijke kracht en bemoediging. Gebeden, rituelen  en stilte, kunnen ons de weg wijzen naar ons creatieve bewustzijn met zijn uitingen van wijsheid.
Ik wil een luisterend oor hebben voor een innerlijke wijsheid.

terug naar boven