Home   Nieuws   Vijfde nieuwsbrief van pastoor jan schafraad

Vijfde nieuwsbrief van pastoor Jan Schafraad

Vijfde nieuwsbrief van pastoor Jan Schafraad

Mesch, december 2018

Mooie herinneringen aan een prachtig feest

 

Dagelijks geniet ik nog van alle verjaardagswensen en mooie teksten die ik via de mail, de vele kaarten en het receptieboek mocht ontvangen. Het ontroert mij als ik lees dat mijn  handelen als voorbeeld wordt gesteld of dat mijn preken en teksten mensen inspireren en  motiveren. Ik word er verlegen van.

 

Hoewel ik van alle aandacht en felicitaties genoten heb, was de plechtige Eucharistieviering  op zaterdag, met prachtige zang van de solist en van het koor en een volle kerk, voor mij een hoogtepunt. Een samenspel van een traditionele viering en het met elkaar uitspreken van verdiepende teksten heb ik als zeer bijzonder ervaren. Dank hiervoor.

 

Ook de Kloosterdag op donderdag was een hoogtepunt. Met maar liefst 34 mensen, waaronder mijn “buddy” Willem Wille en zijn vrouw Patricia, beleefden we samen wat het is wanneer we aandacht geven aan het leven van monniken. Voor mij was een bijzonder moment de uitreiking van mijn boek aan de deelnemers met voor ieder een spreuk die weergeeft hoe ik de persoon in kwestie waardeer. 

In mijn voordracht vertelde ik over het zoeken naar de wijsheid en de diepere betekenis van het leven. Dit zoeken maakt ons zo rijk. Een mooi voorbeeld is de zin: bidden is met inzicht om inzicht vragen.  Deze zin kan ons denken zo verdiepen dat we daardoor in onze kracht komen. De vreugde van het delen van vele ontdekkingen, ervaar ik als een geschenk.

 

Bezieling wil je delen en soms is bezieling te groot om niet te delen

 

 

 

Mijn verjaardag op 14 november lijkt op een gewone vorm van vieren. Fijn thuis en samen zijn met familie, vrienden en buren. Normaal gesproken zou dit het gehele feest zijn. Op zich al genoeg om dankbaar voor te zijn…

 

 

Als kers op de feesttaart heb ik het feest in De Laathof ervaren.

De sfeer was uitzonderlijk en ontlokte de horeca-eigenaar de uitspraak:

“we maken het niet vaak mee dat mensen zo blij zijn tijdens een feest.”

Het was een gezellig weerzien met personen die me zeer dierbaar zijn. De sprekers – Maurice, Aris Marianne en mijn nichtje Christel - vulden de tijd. Niemand die het erg vond. De gasten keken met veel belangstelling naar de diapresentatie van Mariëtte over mijn leven en werk. De presentatie van mijn boek via het interview op film – een idee van pastoor Driessens - werd aandachtig gevolgd. Een speciaal woord van dank voor Mieke, die natuurlijk de lachers op haar hand kreeg met haar inkijkje in mijn dagelijks leven. 

De steun van Mieke en haar gezin is voor mij van grote waarde en vervult mij met dankbaarheid.

 

Op zondag kwamen de Langedijkers nog even op de koffie in mijn appartement, voordat ze weer naar Noord-Holland vertrokken. Het is een vreugde om te zien hoe trouw deze groep mij al jarenlang volgt en met mij belangrijke gebeurtenissen viert. Dank hiervoor.

 

De volgende zaterdag  was er een bijeenkomst in ‘t Piepke voor bewoners uit Mesch en leden van het koor dat zo prachtig heeft gezongen. Mesch is voor mij de afgelopen drie jaren een bijzonder dorp geworden en ik ben blij dat ik hier mag wonen. De pastoor en de Meschenaren hebben mij een warm welkom gegeven. Niet voor niets schreef ik in het boek dat ik de pastoor op het einde van de mis aanbood: ‘’Mede door uw openheid voel ik me zeer thuis in Mesch’’.

En zo kan ik tot slot zeggen dat de feestcommissie -  Mariëtte, José en Anton –  door haar werkzaamheden mijn 80ste verjaardag  tot een niet te vergeten gebeurtenis is geworden.

 

 

 

Hiervoor kan ik alleen nog maar één woord van harte zeggen: 

 

                         Dank!

 

            weblink naar het interview:

https://geestalsgids.nl/nieuws/een-exclusief-interview-over-het-nieuwe-boek-blijf-in-je-kracht-453.html

terug naar boven