Home   Nieuws   De kruisweg statie jezus valt voor de tweede maal

De Kruisweg, 7e Statie: Jezus valt voor de tweede maal.

De Kruisweg, 7e Statie: Jezus valt voor de tweede maal.

11. 7de statie Jezus valt voor de tweede maal

 

Zegen diegenen waarmee je in conflict bent.

 

Zelfs met de hulp van Simon redt Jezus het niet. Hij valt ter aarde. Zijn lichamelijke krachten begeven het. Het is bekend dat vele mensen lichamelijke klachten krijgen bij het voortduren van een conflict.

 

Het is vooral dan belangrijk de energie niet in het conflict te steken maar in de vraag: ‘Wat vraagt de situatie van mij?’ Er is een bijzonder middel waardoor we kracht krijgen. Dat is de tegenspelers te zegenen. Zegen diegenen waarmee je in conflict bent. Wens dat zij trouw zullen zijn aan hun levensopdracht en wens hen het beste. Wanneer de tegenspeler vanuit God handelt dan is het goed.

 

Ongelooflijk hoeveel krachten er dan in je vrijkomen. Geen spatje rancune gaat dan uit naar de ander. Lichamelijk kunnen we dan vallen of ziek worden, geestelijk worden we steeds krachtiger. Dit zal zich uiteindelijk ook vertalen in lichamelijke kracht.

 

Jezus laat zien dat zo’n houding een mogelijkheid is van ons mensen. Onze grootheid krijgt gestalte juist in en door een conflict. Zijn innerlijke kracht wordt zichtbaar juist door de tegenwerking. Door de kruisweg van Jezus en de manier waarop Hij hiermee is omgegaan, zien we de grootheid van Jezus. Hij kan ons inspireren.

 

Zegen diegenen waarmee je in conflict bent.

terug naar boven