Home   Nieuws   Verslag meditatie dag over engelen zaterdag oktober

Verslag meditatie-dag over engelen, zaterdag 5 oktober

Verslag meditatie-dag over engelen, zaterdag 5 oktober

Verslag van de meditatie-dag over engelen op 5 oktober

Op zaterdag 5 oktober om 10.00 uur beginnen we de meditatie-dag over engelen met een kopje koffie. Daarna openen we het boekje ‘Engelen als helpers’ op blz. 4. Kimberley Marooney schrijft in haar boek ‘Engelen’ het volgende: ‘Plotseling voelde ik de krachtige aanwezigheid van engelen.’ Aan ons ieder wordt gevraagd of we de aanwezigheid van engelen ooit in ons leven hebben ervaren. Sommige van ons kunnen daar mooie, emotionele verhalen over vertellen. En voor degene die een engel-ervaring opdeed, is het voorgoed duidelijk dat er niet alleen een zichtbare wereld is, maar ook een onzichtbare, geestelijke wereld. Paulus heeft ooit gezegd: ‘De geest laat zich niet in boeien slaan.’

Op blz. 5. Welke ervaringen engelen bij ons kunnen bewerken zien we ook dat we een groot vertrouwen ontvangen omdat er altijd hulp en leiding voor ons is. Raak niet in paniek als dingen anders gaan dan gepland, door rustig te blijven komt het bijna altijd weer goed.

Er is als het ware een lijntje gelegd tussen deze wereld en die andere wereld. Dit lijntje blijft altijd.

 

We vervolgen onze tocht over engelen op blz 6. Iedere dag een wens van een engel. Vandaag 5 oktober, kijken we bij Dag 5. De aartsengel Haniël: ‘Ik wil je helpen dat je zoveel zelfrespect krijgt als nodig is om trouw te zijn aan wat diep in je leeft.’ Er volgen 5 minuten stilte om deze tekst door je heen te laten gaan. Wat komt er allemaal naar boven? Na de stilte vertellen we om de beurt onze ervaringen hier over.

Verder kijken we naar dag 1, 2 en 3 op blz. 6. En er wordt gevraagd welke tekst je het meest aanspreekt. De derde spreekt mij het meest aan, Aartsengel Chamuël: ‘Ik wil je helpen je hart te openen om zo te zorgen dat je je bewust word hoeveel liefde er in je is.’ Open staan voor de ander, zodat zij kunnen zien wie of je werkelijk bent.

 

Na een korte pauze met een kopje koffie en stuk vlaai, openen we het boekje op blz. 10. Het thema van de maand vanuit engelen. In de maand oktober is dat: Ik wil het goede zien. De engel van het loven. De volgende vraag wordt gesteld: Hoe vaak geef ik complimenten? Hoe vaak krijg ik complimenten? Na 5 minuten stilte om er over na te denken is het bijzonder om te horen wat een ieder te vertellen heeft.

 

Hierna kijken we op blz. 19 van het boekje, Gebeden tot de engelen. Ditmaal komen de uitspraken van aartsengelen 3,4 en 5 aan bod. Ons wordt gevraagd welke uitspraak je het meest aanspreekt, en na weer 5 minuten stilte doen we allen ons verhaal. Aartsengel Azraël bij nummer 3, spreekt mij erg aan: ‘Omhul mij alsjeblieft met de zachtgele straal van licht. Troost mijn hart, zodat ik vannacht heerlijk kan slapen.’ Als kind werd er bij ons thuis voor het slapengaan een gebedje opgezegd over engelen: Heilige Maria, engeltjes zoet…

Na het bidden van dit gebed wist ik zeker dat ik die nacht heerlijk kon slapen.

 

Ten slotte is er een evaluatieronde waar we om de beurt vertellen wat we van de meditatie-dag vonden. Het is voor ons allen een boeiende en inspirerende dag geweest, die wordt afgesloten met een heerlijke lunch aan de Grijzegraaf.    

 

Mariëtte

terug naar boven