Home   Nieuws   Verslag meditatie dag zaterdag februari

Verslag meditatie-dag, zaterdag 23 februari 2019

Verslag meditatie-dag, zaterdag 23 februari 2019

Verslag zaterdag 23 februari 2019  Meditatie dag.

Thema: wegwijzer om in onze kracht te blijven.

Hoofdstuk drie bevat onderwerpen die meer aandacht en doorleving vragen en daarom op een meditatie dag worden behandeld.
Zaterdag 26 januari was wegwijzer nr. 1 op blz. 138 aan de beurt.

Zaterdag 23 februari is wegwijzer nr. 2 het onderwerp van de meditatiedag.
In onze kracht blijven is het centrale thema. Op blz. 140 staan 10 affirmaties. Stuk voor stuk hebben we deze doorgenomen en laten zien hoe groot de kracht is van denkpatronen en emotie patronen. Op zich prima, want zo kunnen we vlug reageren. Zoals wij uit onze kleren kunnen groeien, zo kunnen ook gedachten en emoties uit het verleden wijsheid van het moment in de weg staan.
Door ieder affirmatie te doordenken, vliegt de ochtend om.

Na de lunch en een mooie wandeling door Mesch beginnen we om twee uur aan het middagprogramma.

Blz. 141 nodigt ons uit om te beseffen dat de mate van geluksgevoel en adequaat handelen afhankelijk is van ons bewustzijn

Door ons zelf te bevragen in hoeverre bij onszelf een vernauwd denken, een verruimd denken of zuiver bewustzijn aanwezig is, komen we als vanzelf datgene boven wat ons zuiver bewustzijn in de weg kan zitten.

Helder komt naar boven dat we onze wensen zelf energie kunnen geven. Deze zijnswensen zijn goed vertegenwoordigd in gebeden.

In stilte leest iedereen enkele gebeden vanaf blz. 70 en zoekt dat gebed uit wat het meest aansluit bij de wens die je wilt versterken.

Nadat iedereen een tekst heeft uitgezocht, gaan we een beeldoefening doen.
In ons kunnen we beelden oproepen die ons antwoord geven op welke wijze wij trouw kunnen zijn aan onze diepste wensen. Bijzonder om van elkaar verhalen te horen betreffende gedachten die kracht geven.
Tot slot hebben nog spelkaarten gebruikt van Angela Hartfield. Fluisteringen van liefde.

Tijdens de slotronde zegt een ieder hoe hij of zij deze dag heeft ervaren.

16.30 gaat iedereen huiswaarts.

terug naar boven