Home   Dagprogramma   15   Stap 5

Liefde is een kracht in mij.

Dag
15
Stap
5
Naar stap
6
Liefde is een kracht in mij.

Woordverkenning

  1. Liefde kan pas tot volle groei komen wanneer niet alleen het lichaam, maar ook het verstand, het gevoel en de geest een onderdeel vormen van verbondenheid. Kortom: als de vier intelligenties in evenwicht zijn.
  2. Onbaatzuchtige liefde is velen malen krachtiger dan gevoelens van teleurstelling of eenzaamheid, en in staat elke situatie te overstijgen.
  3. Liefhebben begint met betrokkenheid. Betrokkenheid is niet iets wat vanzelf komt aanwaaien: er is aandacht en tijd voor nodig.

Opdracht:     Welk van deze drie omschrijvingen spreekt jou het meest aan?

 

Praktische vertaling

De liefde kent vele vormen. Houden van kunst, de natuur of vrijheid kan bij iemand dusdanig dominant aanwezig zijn dat er geen ruimte meer is voor een liefdesrelatie met een ander. Dit is bijvoorbeeld het geval bij kloosterlingen. Zij voelen zo'n sterke binding met het geestelijke leven, dat zij celibatair willen zijn.

Opdracht:  Welke vormen van liefde ken je in je eigen leven? Waar houd je van? 

 

Vruchten van liefde

  • Een kenmerk van echte liefde is vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en vertrouwen in de ander, zodat je, je open kunt stellen voor liefde. 

Opdracht:  Herken je bij jezelf dat gebrek aan zelfvertrouwen een belemmering kan zijn om lief te hebben? Of heb je wel eens het gevoel dat je onvoldoende vertrouwt op anderen wanneer het gaat om liefhebben?   

Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde.

Erich Fried, Oostenrijks schrijver en dichter (1921-1988) 

 

 

Naar stap
6

Deel het nu met vrienden zodat zij ook de dag goed kunnen beginnen!


Wil je een kracht teruglezen?
Mei
Meer weten?
Blijf in je kracht Geschreven door Jan Schafraad Bestellen
Het grote deugdenboek Het boek van Kavelin Popov is bij uitstek geschikt voor gezinnen. Bestellen
terug naar boven